Nilssons Möbler

Våra kunder berättar
Jonathan Olsson, Nilssons Möbler

Vi möter Jonathan Olsson

Jonathan Olsson arbetar som ekonomi- och administrationsansvarig på Nilssons Möbler i Svedala, i Jonathans roll ingår även ansvar för företagets IT.

Hos Nilssons Möbler i Svedala hittar du möbler och inredning för hela ditt hem. De har en stor butik med ett brett sortiment av möbler till sovrum, matrum, vardagsrum och uterum. Nilssons Möbler säljer också produkterna direkt via sin webbshop. I januari 2023 öppnade de även en fysisk butik i Torrevieja, Spanien. Hjtech har arbetat tillsammans med Nilssons Möbler under många år. Här berättar Jonathan om hur han upplever att samarbetet fungerar med Hjtech.

Jonathan Olsson, Nilssons Möbler

Tillgänglighet och snabb hjälp är viktigt för Nilssons Möbler

– Det som jag framför allt uppskattar med Hjtech är deras goda tillgänglighet och att vi alltid får snabb och rätt hjälp när vi kontaktar dem. Har vi behov av att någon ska komma ut till oss så brukar även det gå att lösa snabbt, säger Jonathan.

Att driva en möbelbutik idag är beroende av en väl fungerande och stabil IT-miljö.

– IT-miljön måste helt enkelt alltid funka. IT omfattar idag så många delar i vår vardag. För oss kan det vara allt från att kunna se en produkts lagersaldo när vi pratar med en kund oavsett om det är i butik eller över telefon. Vi ska kunna lägga order och ta betalt i kassan. Allt som sker i butiken kommunicerar med vårt lager. Detta gäller även vår webbshop som kommunicerar dygnet runt året om med vårt affärssystem, berättar Jonathan.

En bra IT-partner ska agera proaktivitet.

– Något som vi uppskattar mycket med Hjtech är hur de arbetar proaktivt med att visa oss lämpliga produkter som kan tillföra oss nytta. Därefter är det tacksamt att de visar oss hur det fungerar. Det har till exempel handlat om implementation av lösenordshanterare som alla medarbetare använder samt schemaläggare som sparar oss mycket tid i vårt dagliga arbete. Detsamma gäller när vi har nyanställda som behöver nya användarbehörigheter till våra system, då är det skönt att Hjtech vet exakt vad som behöver göras, berättar Jonathan.

Hjtech finns där när det verkligen behövs.

– Vi har haft lite otur ett par gånger med att strömkabeln som går till vårt område grävts av vid olika markarbeten, vilket så klart drabbar oss under våra öppettider. Då har vi tagit kontakt med Hjtech som har hjälpt oss att starta upp allt och tillsett att ingen data gått förlorad. Vid dessa fall är det väldigt viktigt för oss att det går just snabbt, så att vi kan öppna vår butik så fort som möjligt för att fortsätta vår försäljning till kunderna. Då är vi mycket tacksamma att vi får snabb respons och hjälp direkt. Det hade varit frustrerande om kunder hade behövt stå i kö och få vänta länge. Hjtech har ett par personer som brukar arbeta med oss, de kan vårt affärssystem och vår IT-miljö på ett bra sätt. Det gör att de agerar snabbt och ingen tid går till spillo, berättar Jonathan.

Rätt IT-miljö underlättar för verksamheten.

– För att vi ska fortsätta vår framgång som möbelåterförsäljare är det viktigt att vi kan fokusera på sådant som gör att vi får nöjda kunder. Det kan bra kundbemötande, kunnig personal och hög kundservice i vår butik. Då är det viktigt att det som berör vår IT-miljö och våra applikationer tillför oss värde och inte blir ett krångligt hinder att ta sig förbi. Hjtech är en partner som gör att det blir precis så smidigt som vi vill ha det, snabb hjälp när det behövs och bra tips under tiden som får våra medarbetare att prestera på topp, säger Jonathan.

 

Tack till Jonathan som ställde upp på en intervju för att visa hur vi på Hjtech arbetar med våra kunder. 

 

Här kan du också ta del av ett kundcase från vår kund Ettiketto.