Byggnadsfirman Otto Magnusson

Våra kunder berättar

Vi möter Ulf Magnusson

Ulf Magnusson är delägare i Byggnadsfirman Otto Magnusson AB som han sedan 1989 driver tillsammans med sin bror Dan Magnusson. 

Byggnadsfirman Otto Magnusson är ett familjeägt byggbolag som erbjuder både nyproduktion och byggservice till kunder inom offentlig sektor och privat näringsliv. Företaget grundades 1928 av Otto Magnusson och är idag ett av de större byggföretagen i Skåne.

Samarbetet sträcker sig ända tillbaka till när Hjtech bildades. Här berättar Ulf om hur han upplever att samarbetet fungerar och hur Hjtech på ett professionellt sätt ser till att allt som har med It fungerar som det ska.

Hjtech har rätt kunskap för att få det att fungera perfekt hos oss

Företaget har utvecklats mycket och alla medarbetare använder idag olika It-applikationer oavsett om du är hantverkare, arbetsledare eller kalkylator. Ulf ger ett exempel på hur det kan se ut i vardagen och hur Hjtechs roll ser ut för att få det att fungera på bästa möjliga sätt.

– Ett exempel är på vår serviceavdelning där alla hanterverkare arbetar med sin mobiltelefon som en förlängd arm där de får ut sina arbetsuppgifter, rapporterar sina körningar och tidsrapporterar. Vissa beställare som är uppkopplade mot samma system får till och med besked om när vi är på plats samt när arbetet är avslutat och vi lämnar platsen. Hjtech ser till att det fungerar för alla våra medarbetare och är väl insatta i hur våra applikationer fungerar.

Ulf har lång erfarenhet från byggbranschen och har sett en enorm utveckling vad det gäller tekniska applikationer för att kvalitetssäkra och effektivisera byggprojekt.

– De tekniska behoven inom It har utvecklats oerhört sedan jag och min bror tog över företaget 1989. Nu för tiden har alla mer kunskap, både de som arbetar som hanterverkare och de som arbetar på kontoret. Även om vi själva kan mer idag så har behovet av support ökat. Idag har vi Hjtech på plats i huset flera dagar i veckan, inte för att vi har problem utan för att våra medarbetare utvecklas och behoven ökar. Ser vi tillbaka på pandemiåren så hände mycket och behoven av videomöten ökade enormt vilket ställde mycket högre krav på tillgängligheten.

Då mobiltelefonerna används flitigt som arbetsverktyg och brukas i en miljö som ger ett högt slitage byts alla enheter ut efter två år.

– Under knappt en vecka byter vi ut samtliga enheter för ett hundratal medarbetare och då ser Hjtech till att samtliga av dessa är rätt installerade och fungerar perfekt. Hantverkarna kommer in och lämnar sin gamla enhet och får ut en ny som är fullt konfigurerad och klar så de omgående kan fortsätta arbetet. Detta bygger på att Hjtech har kunskapen om hur allt ska se ut hos just oss för att fungera perfekt.

För lite mer än ett år sedan flyttade man till sitt nya kontor viket innebar helt nya lokaler. Man valde samtidigt att investera i en hel del nya IT-relaterade hjälpmedel.

– I samband med vår flytt för ett år sedan fick Hjtech en stor uppgift i att tillse att allt skulle fungera smärtfritt avseende vår It-miljö, interna nätverk, alla våra arbetsstationer samt möteslokaler som innehåller mycket av den senaste tekniken. Det fungerade väldigt bra och det kändes utmärkt när den här typen av saker kunde flyta på i samband med en så pass stor flytt som involverar många medarbetare.

Byggnadsfirman Otto Magnusson har varit kunder sedan Hjtech startades 2004. Samarbetet har utvecklats under åren och så här säger Ulf om deras mångåriga samarbete

– Vi har varit kunder hos Hjtech sedan de startades och är väldigt nöjda med vårt samarbete. De har följt med i vår utveckling på ett bra sätt och alltid levererat en bra support till våra medarbetare. Har vi ett problem hjälper de oss snabbt och det som de eventuellt inte vet tar de alltid reda på så att vi snabbt kan få rätt hjälp.

Tack till Ulf Magnusson som ställde upp på en intervju för att visa hur vi på Hjtech arbetar med våra kunder. 

 

Vill du veta hur vi kan hjälpa ert företag med IT-tjänster? Då är du varmt välkommen att kontakta oss.