AVS i Sverige AB

Våra kunder berättar

Vi möter Mikael Wickström

AVS är en totalleverantör av ljud- och bildteknik, vilket bl.a. innefattar allt från bild och ljudteknik till mötesrum, aulor, videokonferenser, klassrum och publika miljöer. Den största kundgruppen är den offentliga sektorn men man arbetar även mot andra företag. AVS grundades 1986 och har utfört många stora projekt sedan dess. AVS har vuxit snabbt och är idag 95 anställda med kontor i Malmö, Helsingborg, Göteborg och Stockholm.

I den här intervjun möter vi Mikael Wickström, vd och ägare på AVS i Sverige AB, som berättar om deras samarbete med Hjtech.

Positivt och professionellt bemötande

Tidigare hanterade AVS all sin IT på egen hand, men för att fortsätta sin tillväxtresa krävdes en extern IT-leverantör.

– Jag har själv en bakgrund som systemutvecklare och god kännedom om IT. Men vi märkte att när vi växte kunde vi inte längre göra allting själva. Vi behövde helt enkelt en IT-leverantör som kunde hjälpa oss och då föll valet på Hjtech. En av anledningarna var att vi kände att de liknar oss. De har inte någon hög hierarkiordning som man måste förhålla sig till och de är lätta att komma i kontakt med. Vi har ganska många ärenden, det kan vara allt från enklare ärenden till mer komplexa, och vi får alltid ett positivt och professionellt bemötande, säger Mikael.

AVS blev rekommenderade Hjtech i samband med ett serverbyte.

– Det var i samband med ett serverbyte som en av våra konsulter för vårt affärssystem Pyramid rekommenderade oss att ta kontakt med Hjtech. Sedan dess har vi varit väldigt nöjda och det underlättar mycket att Hjtech är så väl insatta i vårt affärssystem, säger Mikael.

AVS arbetar mycket mot offentlig sektor vilket innebär höga krav på informationssäkerheten och att rätt dokumentation är på plats.

– Förutom att vara ISO 9001 och 14 001 certifierade är vi nu även ISO 27 001 certifierade vilket är en certifiering inom informationssäkerhet. Vi har kunder inom offentlig sektor som har detta som ett krav. Därför är det extra viktigt med IT-säkerheten, vilket vi är glada att Hjtech hjälper oss med idag, berättar Mikael.

Det är viktigt att medarbetarna kan få hjälp oavsett var de befinner sig.

– Vi på AVS har ju kontor på flera ställen i Sverige och för oss är det viktigt att ha en IT-leverantör som kan arbeta remote och hjälpa all vår personal på de olika kontoren. När det kommer till uppgifter som kräver fysiskt arbete på plats ute på våra kontor i Göteborg och Stockholm så fungerar det jättebra då vi får hjälp av någon av Hjtechs partners, säger Mikael.

AVS har samlat många olika tjänster hos Hjtech.

– I vårt dagliga arbete använder vi oss mycket av de olika programmen i Office 365, ett affärssystem som heter Pyramid samt en modern telefonväxel som heter Infinty. Något som då underlättar mycket för oss är att oavsett vad vi behöver hjälp med inom IT så kan alla våra medarbetare vända sig direkt till Hjtechs support. Det gör det väldigt enkelt för oss. Så om man letar efter en IT-leverantör som är flexibla och med en bra personlig kontakt kan jag varmt rekommendera Hjtech, de har hjälpt oss med mycket genom åren, avslutar Mikael.

Tack till Mikael Wickström som ställde upp på en intervju för att visa hur vi på Hjtech arbetar med våra kunder. 

 

Vill du veta hur vi kan hjälpa ert företag med IT-tjänster? Då är du varmt välkommen att kontakta oss.